OUR
STORY

FOTO ST

Jongerenorganisatie Stichting Twisted heeft een unieke positie in Almere geclaimd.  Wij zijn al ruim 15 jaar de organisatie in Almere die de focus legt op het herkennen en inzetten van talent.  Stichting Twisted is dé brug tussen jongeren, het onderwijs en de arbeidsmarkt en haalt met haar projecten het talent in mensen naar boven. 

 

Stichting Twisted werkt met een team échte Almeerders – eind twintigers, begin dertigers – die geboren, getogen en meegegroeid zijn met de new town. Onze kwaliteit is dan ook dat we als geen ander verbinding weten te maken tussen alle generaties Almeerders – zowel de vorige, huidige als toekomstige. En wel op organische wijze. Wij snappen Almere, wij leven Almere. En daar schuilt de kracht van onze organisatie in.

 

Wij zijn sterk in het aanbieden van eerlijke, uitdagende en allesomvattende programma’s en weten precies welke mensen wij hiervoor moeten inzetten.

 

In 2020 heeft de Stichting een grote stap vooruitgezet: Het openen van de eerste all day breakfast spot in Almere, voor -en door deze generatie;
FINISH YOUR BREAKFAST

FINISH YOUR BREAKFAST is naast een dope lunchroom, een sociale onderneming met een eigen fysieke leer- en werkomgeving waarmee we de afstand tussen jongeren en de arbeidsmarkt verkleinen op een unieke manier. 

visie
& missie

Cheryl Mak

VISIE
Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen over talent beschikt en dat je met talent jezelf en je omgeving kan veranderen. 

MISSIE
Wij willen iets belangrijks na laten door het reguliere onderwijs én de culturele sector in Almere op een positieve manier te beïnvloeden. 

Dit willen wij bereiken door programma’s te creëren die het talent van jonge mensen aanwakkert en hen aanspoort hun talent vast te grijpen - om de moeilijkheden uit hun verleden te omarmen en om te zetten naar iets van waarde.

Door de hiphopcultuur die Almere kenmerkt als uitgangspunt te nemen, wordt er een brug gelegd tussen de belevingswereld van jonge mensen in Almere en hun maatschappelijke context. Hierdoor wordt de hiphopcultuur die Almere kenmerkt ingezet als een vruchtbare bodem voor ‘selfmade’ succes in de vorm van een zelfstandig en toekomstbestendig bestaan. 

the
dream

“ Iedereen heeft talent, daar ben ik van overtuigd.

Maar dat talent manifesteert zich pas nadat het door iets wordt aangewakkerd. En dat ‘iets’ vinden, moet iedereen op z’n eigen manier doen. Al zij het soms met een beetje hulp” – Cheryl 


Ik ben zelf het bewijs dat het hebben van de juiste triggers -en hulp essentieel zijn om op het rechte pad te blijven. En ik ben van mening dat die triggers nóg belangrijker zijn wanneer je opgroeit in een omgeving die amper goede voorbeelden telt en waarin het niet vanzelfsprekend is om je talenten te ontplooien.
 

Het was een paar jaar geleden nog slechts mijn droom om (opleiding) programma’s te creëren waarmee wij de talenten van jonge mensen aanwakkeren, hen die vast te laten grijpen en ze te leren om hun struggles uit het verleden te omarmen en te gebruiken om iets van waarde te creëren.
 

Nu zijn we een paar jaar verder en is deze droom realiteit geworden. 

Ik ben hier blij mee en trots op maar voelen ook de uitdaging die nog een paar stappen verder gaat. Ik wil een legacy bouwen door de wereld van het onderwijs en de culturele sector te beïnvloeden en te verbeteren. Door verder te bouwen aan een duurzame sociale onderneming die in staat is zijn eigen leer werkomgevingen te faciliteren, binnen verschillende branches. 
 

Een sociale onderneming waarin wij al onze programmaonderdelen middels onze eigen FULL methode samen kunnen brengen. Jonge mensen kansen bieden waarmee ze hun skills ontdekken, excelleren en carrière bouwen binnen hun eigen interesse en specialisatie.

- Cheryl Mak directeur Stichting Twisted & oprichtster FINISH YOUR BREAKFAST

FULL en FINISH YOUR BREAKFAST zijn initiatieven van Stichting Twisted
en worden mede mogelijk gemaakt door:

PARTNERS - ST